lørdag 1. september 2012

Kultrururke

Ikke for å være helt utvekslings (jf forrige innlegg), men her i København finnes det ganske mange tilbud på gratis kulturopplevelser. Noe er alltid gratis, mens andre museer kanskje har bestemte tider for når innganspenger = 0. Med litt research er det dermed mulig å være økonomisk. Vi lever altså ikke som konger her, selv om det kanskje kunne virke slik i forrige innlegg...

DAC

Gøy å se arkitektenes prosess fra idé til virkelighet. Denne bygningen bygges nå på DTU, tror det skal huse institutt for matematiske fag, og taket kan åpnes og løftes! Inni skal det også vokse ekte trær.

Onsdag for halvannen uke siden var vi derfor på kveldsbesøk til Danish Architecture Centre (jf gratis inngang, onsdager etter 17:00) i Christianshavn. Ikke at inngangspengene var noe svimlende beløp akkurat (tror vi snakker om 40 kr her), men så var ikke utstillingen spesielt omfattende heller. Riktignok var ikke utstillingen i 2. etg ferdigoppstilt (?), men tatt i betraktning at vi gikk inn og ut av den avdelingen tre ganger før vi skjønte at det var utstillingen, føltes det greit å ikke ha betalt for opplevelsen. I bokhandelen og utstillingen i 1. etg var det derimot veldig trivelig og interessant, så vi var totalt sett kjempefornøyde med besøket!


Nei, dette er ikke samfunnshuset på Røa, men en idé som ikke vant i konkurransen om å skape et nytt Nasjonalmuseum i Oslo.


SMK

SMK (gamle bygningen)
Nasjonalgalleriet, eller Statens Museum for Kunst er virkelig verdt et besøk her i København! Den gamle bygningen har fått et moderne tilbygg, og arkitekturen er ganske spektakulær.
Nytt og gammelt i skjønn forening
Selve innholdet er heller ikke noe å klage på, og man kan slå ihjel mange timer bare i de permanente (gratis) utstillingene. Ingrid var her i over to timer, og rakk forsåvidt innom alle de permanente utstillingene, men det hele ble ganske brief, så neste gang blir det satt av mer tid.




Utstillingene var også veldig fine, lett tilgjengelige og moderne. Nasjoanlgalleriet  i Oslo har litt å strekke seg etter!
Pigerne




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar