tirsdag 18. september 2012

Hovedbiblioteket i Krystalgade

På tirsdager er jeg fri fra Lyngby, og utnytter den tiden til å lese i et noe mer urbant miljø.
Forrige uke var jeg, som Ingrid, og leste på Den Sorte Diamant. Å lese her anbefales absolutt!
Det er to lesesaler å velge mellom - den i nybygget eller den gamle. 

Siden jeg liker klassiske gamle biblioteker, valgte jeg såklart å sette meg i den gamle delen. Salen var et helt fantastisk rom- veggene dekket av gamle bøker opp til taket,  lysekronene hangt høyt over en og  pultene og stolene var store og av gammelt tre. Nydelig!
Det er også steder å hvor man kan gjøre gruppearbeid og prate, uten at det var noe særlig støy rundt å si på.

Når man tar rulletrappen ned fra lesesalen til kafeen har man utsikt over havnen og kanalene.
Det ENESTE å si på, er den noe stive kaffeprisen. Og mangel på alternativer, da det er et lite stykke inn til Indre By fra Christians Havn.

Derfor bestemte vi (gruppearbeid) oss for å teste ut Hovedbiblioteket i dag. Hovebiblioteket har den fine beliggenhet: nabogate til Strøget. Dermed  også til alle de andre fine gatene rundt Strøget. Vi håpet på et ok sted å kunne ta pause og lunsje.

Selve biblioteket var som de fleste andre hovedbibliotek - stort og bråkete.




Så da det nærmet seg lunsj pakket vi sammen tingene (les: ikke legg ting fra deg her!) og gikk for en kaffe i et noe mer trivelig miljø. Vi endte opp på Paludan Bogkafe i Fiolstræde - en kafe og bokhandel for nye, brukte og antikke bøker.
Her sitter man som om man skulle sittet i et gammelt bibliotek, med bøker overalt! 
Og før musikken kom på på ettermiddagen var det mer rolig å sitte her en på biblioteket - så vi bare ble vi.


Det manglet ikke på fristelser på menyen, og prisene var heller ikke noe å si på. De har alt fra varme retter, lunsjretter, noe smått og søtt og selvfølgelig en fin meny til frokost. (Kudos til danskene for det).

Mitt råd lyder dermed som følger: trakt kaffe hjemme og ta den med i termos til Den Sorte Diamant når du skal lese. En annen dag du har eller tar deg fri, burde en god lunsj/frokost i meget trivelige omgivelser på Paludan Bogkafe testes ut.

1 kommentar: