lørdag 1. september 2012

Internasjonal uke

Denne uken har dagene (for første gang her i Kbh) vært hakket mer hektiske enn en gjennomsnittlig sommerdag. Vi har blitt introdusert for de internasjonale studentene! Vår største kulturkræsj hittil, med andre ord. For eksempel var min fadder fra Guatemala, så egentlig var det jeg som var Norden-eksperten i min faddergruppe, noe som ble oppfattet ganske raskt av alle på gruppen.
"Ingrid, how do you say this?"
"Ingrid, have you been on this canal tour before?"
"Ingrid, where is my bus?"
"Ingrid, how much was your bike?" (NBNB: dette siste spm bør ikke besvares, jf videre lesning i denne bloggposten!)

(Vi har forresten også fått bekreftet vår mistanke om at folk som blogger er folk som har ekstra god tid. Men frykt ikke, vi har på ingen måte gitt opp. Mange nye inntrykk som måtte synke inn, er unnskyldningen for laber blogging de siste dagene.)

For å begynne med det mest påfallende; vi i Norge er rike sammelignet med andre utvekslingsstudenter. Vi er faktisk så priviligerte at det oppstår utallige komiske situasjoner og misforståelser i løpet av tiden vi har tilbragt med våre respektive grupper. Ikke fordi det er direkte artig at flesteparten av de andre utvekslingsstudentene kommer fra Eurokriseland, med vanvittig høy arbeidsledighet (spesielt for nyutdannede, ingeniører eller ei), men fordi alle vi norske (og vi er en god gjeng fra NTNU på DTU i år) har godtet oss så veldig over de lave prisene her i Danmark.
For oss er Danmark rene billigsalget, og vi gliser stadig over "Fikk-mer-til-overs"-følelsen vi får når vi handler her. (Priseksempel: Pærer, granateple (!), salat, agurk, reddiker(/raddiser) og to avokadoer (!) = 45 DKK på Asia Bazaar på hjørnet. Dobbel americano på det andre hjørnet = 25 DKK. Vi er m.a.o. kommet til mathimmelen, og alt er BILLIG. Selv for oss studerende.)

Norsk Erasmus-student som fikk mer til overs


Blant utvekslingsstudentene er det annerledes, og her kommer et lite kræsjkurs i hvordan omgåes internasjonale studenter:

  • Ikke unn deg et glass vin til maten på restaurant (Erika var fornøyd, glasset kostet 30 kr, men det hjelper ikke. Du blir beglodd)
  • Lat som ingenting når en student roper "You threw your beer can away?!?" til en annen, etterfulgt av "YOU KNOW THAT IS ACTUALLY ONE KRONER????!". Fokuser heller på hvor bra det er at de ønsker å resirkulere. (Og nei, ingen er spesielt interessert i dine eventuelle kunnskaper om at energiforbruket ved resirkulering av aluminium er 95 % mindre enn ved produskjon av ny aluminium...). Keep cool også når nevnte student bærer rundt på nevnte ølboks i en time etterpå for å pante.
  • Ikke foreslå taxi som fremkomstmiddel (ikke engang i nødstilfeller)
  • Ikke rynk på nesen over gratis øl i to timer på shady bar
Følger man nevnte tips, blir det veldig hyggelig å være på faddergruppe, og man lærer mye om verden på kort tid. Vi har kost oss, men er nå klare for "ordentlig" skole. 

Pigerne

1 kommentar:

  1. Det ER deilig å være norsk i Danmark! Selv med norsk studentøkonomi... Og så får dere heller ta taxi hjem om kvelden i blant, i smug :-)

    SvarSlett