torsdag 25. oktober 2012

When in Hamburg...

... do as the Hamburgers do. 
Det begynner å bli noen dager (en uke, faktisk) siden vår lille utflukt. De som allerede har avlagt the Free and Hanseatic City of Hamburg en visitt, vet at dette er en nydelig by som har mye å by på. Mye mer enn vi hadde regnet med, da vi nokså impulsivt bestilte togbilletter fra DSB. Vi skulle jo egentlig til Berlin, men togtidene var så håpløse at hovedstaden måtte vike (denne gangen, i hvert fall. Det blir Berlin, bare vent og se).

På lykke og fromme booket vi kjempebillig overnatting like ved jernbanestasjonen. Høres trygt ut? Heldigvis er vi ikke helt grønnskollinger, og i 2012 er internett, tripadvisor and the likes våre beste venner. Generator Hostel kunne tilby oss rom med to enkeltsenger og eget bad, og to netter for to personer kostet totalt litt over 700 DKK. Rent og pent og hipt og kult, og midt i smørøyet for oss 48-timers-turister. Her er noen av våre highlights fra Hamburg (uforskammet mange bilder følger):

Hamburg er nydelig! Alster-stoltheten sitter i byens og innbyggernes ryggmarg, virker det som. Og det er absolutt ikke uten grunn. Midt i sentrum/handelsmekka ser det altså slik ut:
Som Erika sa: "Jeg tror jeg akkurat knipset mitt eget postkort"
Litt mer Alster-skryt:



Hamburg bærer preg av både å være (samt å ha vært) en viktig handelsby. Havneområdet og HafenCity vitner om fordums og nåværende handelsvirksomhet.
Mange spennende kanaler i HafenCity

Erika på de snedige promenadeanleggene.

Arkaden

Havnen ved morgengry

Legg spesielt merke til vindmøllene i horisonten. Dette er fremtiden, dere! "Pengehovene", som Jens kaller dem.
For øvrig:

FANTASTISK hvit pizza! Med chèvre. Og tranebær. Og rosmarin. Denne skal vi gjenskape på Nørrebro om ikke så altfor lenge:

Noen ble veldig positivt overrasket over hvor godt det er med grønn te-is for å runde av et japansk herremåltid.
Et must i Hamburg er Kafferösterei, eller Speicherstadt Kaffe. Hamburg er tross alt den viktigste importhavnen for kaffe i Europa. Main port of trade in coffee beans, altså. Just sayin'.



En ganske OK frokost var det også mulig å oppdrive:
Ikke for å friste, altså.
Litt kunst og kultur ble det også tid til, særlig på museet for kunst og handel:


Kunst fantes også litt rundt forbi:

Til sist skal det innrømmes at byen fikk noe drahjelp med å skape dette voldsomt positive inntrykket hos disse to frøknene. Sol og 20 grader er ikke noe vi er vant med i oktober, i hvert fall.
Både morgensol...
...og ettermiddagssol. Bra dag!


 Vi likte Hamburg, vi!
Pigerne


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar