torsdag 4. oktober 2012

Teater Grob

Forrige uke hadde jeg Københelg- midt i uken. Så det er ikke bare skolearbeid som tar bloggetiden. Faktisk tar opplevelser å blogge om tid det også. jfr Fotballfrue.

En ting jeg har ønsket lenge å gjøre her i København, er å gå på teater. Og besøk fra Barteby var da en yperlig anledning. Nå var ikke målet tjohei i opera og ballett (det skal gjøres en annen gang(!)), men et mer avslappet teater man enkelt kan gå på når det settes opp noe artig.

Så besøket og jeg dro på Teater Grob og så Børn er dumme. Sammen med alle PPU- studentene og nyutdannede ungdomsskolelærere.
Teateret ligger midt i Nørrebrogade, og er veldig lett å gå rett forbi. Men ikke gjør det!

Grob setter opp samtidsstykker og har fokus på nærhet mellom scene og publikum. Inngangen var på scenen. (Bokstavelig talt)

Billettene koster ikke skjorta. Og skjorta kan du la ligge hjemme uansett (metaforisk), for her er stemningen er avlsappet. Den koselige kafeen med den gode sofaen er åpen både før og etter forestilling, så det gjør ikke noe å komme tidlig. Og gå litt sent.
I tillegg til god stemning og god billettpris var alt veldig for seg gjort; Skuespillerne var flinke og morsomme, og tommel opp for scene, lys og lyd. Ingen punchlines gikk hus forbi! (les: danskkunnskaper)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar