mandag 8. oktober 2012

La(aaa)ng helg

Det er på tide med langhelg i København.
Du lander kanskje på Kastrup 21.30 torsdag kveld, og hjem igjen kl 22.00 søndag kveld. (Anyone?).

Du har vandret på Strøget. Og hatet det. Og jublet over Pigernes innlegg: Handling i Indre By- hvordan unngå Strøget . (Tålmodighet, kjære lesere. Tålmodighet).


Kaffen ble konsumsert på Vinbar og kanskje endte kvelden med vin på Kaffebar (Kaffe på vinbar og vin på kaffebar, Elmegade, Nørrebro). Hvorpå resten av vinflasken ble servert i to-go-kopper ved stengetid.


(Bot for å sykle beruset: 0,-. Bot for å sykle uten begge hendene på rattet: 500,-)


Kanskje våget du deg til Christiania, på intimkonsert på Loppen.
Dejlig å være norsk i Danmark: BigBang-konsert. MED lufterom



Også ble det visst en schnapps eller to, type 'fornuftig' størrelse (så fornuftig at man søler ut i forsøket på å drikke- godt de har plassert absorberende sand på gulvet), til erkedansk frokost på Schønnemanns. Hvor Akevitt-kartet er en liten bok, og tre-rettersen består av Smøørrebrød. Med luun leverpostei. Og lokalbrygget øl, fra Nørrebro brygghus.  (Av en eller annen grunn var Strøget litt lettere å håndtere denne dagen..?)







Så ble det søndag. Du er sliten, og lei. Lei storbylivet, lei av å høre politibilalarm i ørene når du legger deg. Du har har kink i nakken; den har låst seg mot høyre. Det er nemlig ingen som skal rope 'HEJ HEJ HEJ, FOR HELVEDE' etter deg en gang til, idet du trodde gaten var krysset for så å stoppe midt i ... sykkelfeltet(!). One too many times.
Ja, Cafe Gavlen serverte kanskje tidenes beste vegetarburger. Men det skal bli godt å komme hjem middagen på SiT. 

Anyways, det jeg vil oppnå med denne delvis integrerte tips og sosialpornografiske innledningen, er en grunn til å vise frem den fine Fælledparken. Stedet å bevege seg på søndagen. Det er Københavns svar på Central Park (neida) eller Frognerparken (neida), Ilaparken(?) I begynnelsen syns jeg det var en pinglepark. Med Bymarka 5 minutter unna i Trondheim, og Banheiea i hagen i Kristiansand, blir man godt vandt. Men la oss innse det- det grønneste området jeg ser for tiden er trærne i 'boulevarden' på DTU og plantene i vinduet (som Ingrid stolt har vist frem), og jeg tror jeg har mistet evnen til å sykle i oppoverbakker. (La oss håpe det kommer shuttle bus mellom Samfundet og Hovedbygget innen vi flytter tilbake.) Så plutselig gjør det ingenting at parken er flat som en pannekake, eller at man må gå rundt og rundt for å holde turen på en times tid - for det er virkelig et flott og rolig området plassert midt mellom to av hovedpulsårene inn til Indre By.

Parken ligger mellom Nørrerbro og Østerbro, (og det er også her du finner Parken - fodboldstation).


København i miniversjon - en lekepark!


Har du mistet smukken din? Let i smukke-treet.( Kanskje det ikke heter smukk på dansk?)






Hvis du har vært her før, for en stund siden, husker du den kanskje ikke så fin som den er nå, av den grunn at parken akkurat har gjennomgått en renovasjon og er en del av det som jeg tolker som Københavns storsatsing på friområder. En god satsing, spør du meg.Dette er altså det perfekte stedet å bevege seg i på søndagen. Men som sagt, du får ikke en dagstur ut av det- så om du ikke har vært på Østerbro enda (fordi du ikke fant noen tips på bloggen vår om det), er dette anledningen til å krysse grensen og sette seg på en kafe, eller vindushoppe i det strøket etterpå.

I annledningen satsing på friområder, har København Kommune akkurat hatt åpning av en uferdig Mimerspark i et av byens 'mest belastede områder'. Den fikk litt dårlig mottakelse av skattebetalerne- men nå er den da uferdig også. Når den derimot er ferdigstilt skal det komme en liten anmeldelse på fra denne fronten også- det er tross alt rett i høgget.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar