tirsdag 12. februar 2013

What I do for a Living

Siden sist har vi igjen gått i gang med et semester. Her på bloggen virker det kanskje som om vi starter nye semestre nesten i ett sett. Noen ganger kjennes det litt sånn også, men det er vel bare tiden som flyr.

Denne våren har vi begge lært nada fra høstsemesteret, og setter alle kluter til - vi tar 30 studiepoeng, selv om normalen er 25. Jeg tar nå bioenergy technologies, sustainable district heating, life cycle management in industry og global product chains and sustainable development. Hverken mer eller mindre. I sistnevnte fag er vi faktisk fire EMIL-jenter, nå også kjent som "the delegation from Norway".

Bioenergi er et rimelig spenstig fag, og første forelesning åpnet med en plansje over ulike typer dyreavføring, fersk og lekker. Dette er også ressurser vi kan nyttiggjøre oss! I dag lærte vi om mikroorganismer og proteindannelse fra DNA, så det er nok å henge fingrene i her, altså. En tredjedel av faget er en labøvelse, og jeg presterte å melde meg til den tydeligvis mest populære. "Seaweed-Based Bioethanol Production" ble fylt opp innen en time, så da får vi jammen håpe dette er spennende.
Tror det er mye brunt og gugge, men jeg har aldri vært på biotek-laben før, så nytt blir det uansett. Kanskje noe à la dette? :
Googlet meg frem til dette. Kan melde om få lab-bilder med tang-tema på verdensveven. 

Skal ikke ta æren for dette heller. 
Som om ikke dette var nok hands-on experience for dette semsteret, modellerer vi et hus i fjernvarmefaget. Digitalt, heldigvis. Faktisk blir det litt som å bygge hus i The Sims, men med et litt annet nedslagsfelt. The Sims for voksne med interesse for optimering av vinduer og isolasjon som effektivisering av eksisterende fjernvarmenett. Vad tycks?

Dette vekker gamle minner. 

... mens nye skal skapes med IDA ICE

Skal innrømme at denne sammenligningen var å strekke strikken vel langt, men dog. Om vi kommer frem til noen banebrytende resultater, kommer det selvfølgelig isoleringstips på bloggen <3



1 kommentar:

  1. Så spennende! Tror det blir bra, selv om det blir hektisk :-) Lykke til!!! Hilsen moder'n

    SvarSlett