mandag 4. februar 2013

En tur

Er å gå /sykle på sykkelstien som er satt opp mellom Nørrebro og Vesterbro. Et av tiltakene for sykkelbyen København, hvor sykkelruter er lagt opp mellom bydeler utenom vanlig biltrafikk. Altså, man kan sykle/gå og faktisk høre musikken fra iPoden. Turen starter ved Kafe Castro ved Nørrebrohallen. Den er skiltet hele veien til Vesterbro, og går bl.a gjennom Nørrebroparken og bystrøk man kanskje ellers ikke ville vandret i.
Nørrebroparken


Et utklipp fra turen kommer her:





Kartet er generert fra nettsiden cyclecopenhagen.dk. En finfin nettside som finner sykkelruter (ingenting i veien med å gå dem (som oftest er det gansgsti ved siden av. Om ikke; piss af.)) fra A til B og om et viapunkt, om man vil.
Da jeg gikk turen (ca 40 min til Gamle Kongensvej) svingte jeg av og inn til Bülowsvej slik at jeg kom inn på Gamle Kongensvej litt før, og kunne følge denne. Den er kjent som Frederiksbergs uoffisielle handlegate og huser mange kjente kafeer, restauranter og Meyers Deli.

Så, mens man først er i strøket, vil jeg anbefale å (først sette fra deg sykkelen om den er med) gå inn på den kryssende Værnedamsvej, følge denne og inn på Oehlenschlægersgade . I denne gaten ligger mange små og koselige butikker.  Og dette trivelige konditoriet!





Og apropos.. Intet blogginnlegg om bydeler uten kaffetips. Oehlenschlaegersgade ender i Istedgade, og svinger du rett inn til høyre på Istedgade nr 130, finner du  kafeen Bang og Jensen. God steming (les: langt mellom medlemmene i permisjonsmafiaen og god musikk). God brunch. Og ikke minst det yrende og alltid interessante livet i Istedgade utspillende i bakgrunnen/forgrunnen. Pass opp #1: Tar kun Dankort så ha kontkanter. Pass opp #2: Første dør man tror er et toalett (ogda intet annet er spesifisert, antatt til å være unisex) er et pissoar.





Så er det bare å sykle hjem igjen. Og forlate Isedgade før det blir mørkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar