tirsdag 21. mai 2013

Jægersborg Dyrehave og andre eventyr

I lørdags var det så lækkert vejr her at da tilbudet om a ta en pause fra lesesalen og gå en tur i Jægersborg Dyrehave tikket inn, kunne ikke u.t. si nei. Så da ble det ja da.
En times rusletur i solen på jakt etter hjort og rådyr i parken, som ligger rett i høgget av DTU, var planen.


Fire timer senere måtte stolt norsk fjellgeit på Converse, bar hud og uten tur-proviant innse at det kanskje er en grunn til at danskene har like mange Frilufts-foretninger som de har pølseboder. For området er faktisk på 1 100 ha (citation needed), og går en i feil retning kan en gå ganske lenge før det blir oppdaget. Oh well. 
Sulten, fregnete og med en antydning til legghinnebetennelse var det godt den andre pigen hadde tenkt på Pinsehelgen og handlet middag til da jeg kom hjem- ikke særlig mye klokere på fremtidens energisamfunn- derimot et dansk naturinntrykk rikere og en grunn til å gå inn på Friluftsliv (les: gnagsårplaster og kart og kompass).

Spottet: hjortebestanden på 300. 



Som vanlig i dyrehaver rommer den en fornøyelsespark. Her, Dyrehavsbakken:



Jammen ble det ikke en tur i denne nyhøvlete berg-og-dal-banen!






Det skal nevnes at andelen gjester over 60 år var ca lik andelen under 15. En fornøyelsespark etter min smak. (Ingen pinglepark altså, er ikke det).

Fra "savanner" og hjort til berg-og-dal-bane og is (ja, i den rekkefølgen), endte  det i golfbane (tror den er offentlig, til de som skulle være interessert) og Andersens grimme ællinger. 


Tips: skru på 3G (ikke stol blindt på andre utvekslingsstudenter).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar