torsdag 9. mai 2013

Bike Chic

I og med at denne bloggen helst også skal fungere som en tips-fontene for andre potensielle norske utvekslingsstudenter (bevis!), og især for andre spirende teknologer ved DTU, må vi nevne reiseveien (igjen).

Som for flinkiser flest er det nå sykling som gjelder. Her er rutene vi bruker:

#1: Lyngbyvej (motorvei)


Dette er den korteste veien i antall km, men personlig mener jeg den er mentalt lengst. Hodepine fra eksos, støy og veiarbeid gjør denne ruten uutholdelig i mine øyne. Men den er superpopulær, om man skal tolke sykkeltrafikken i rushtiden (dansk: myldretid) dithen. Omtrent sånn ser det ut der:
Fra nettsidene til movia, tror de anser dette for å være god reklame.
Heldigvis finnes alternativer!

#2: Bernstorffsvej og Klampenborgvej

Her er trikset å ta av etter Ryparken. Dette kan være litt vanskelig, da man nærmest blir sugd inn i sykkeltrafikken, som oppsluker alt og alle som en malstrøm. Holder man hodet kaldt, og sykler under overgangen der resten av sykkelmafiaen vrenger over, da er man trygg. Gjennom søte Gentofte, forbi hekker og hager, overdådige villaer og snobbete hunder. Ikke helt på nivå med Strandvejen og Hellerup, men veldig nære både geo- og demografisk. Et pusterom i hverdagen, for å si det på damebladspråk.

Sånn ser det ut langs denne ruten:
Hilsen Google maps
Hilsen Ingrid med kun én hånd på styret (bot-alert!)
Kan også nevne enger av hvitveis og kirsebærblomstring på denne årstiden. Om det skulle friste.
Eneste ulempe med denne strekningen er stigningen (i dansk målestokk, vel å merke). For å sammenligne:
Exhibit1. Lyngbyvej. Jevn stigning (oppt til 51 m (!!!) på det meste).

Exhibit2. Bernstoffs. Bakken kommer etter ca 8 km, og er seig som fy når man tråkker på sykkel av type city (les: symaskin). Ikke den beste i motbakker, men strålende på flatmark/ i byen.
Fra x-aksen fremgår det også en annen skilnad mellom rutene. Det grenser til omvei å sykle via Bernstorff.
For dem med beslutningsvegring finnes heldigvis enda et alterantiv, nemlig:

#3: Mellomløsning.

Litt av alt langs denne veien, dog ikke like naturskjønn som alternativ #2. Men man får sykle over et gårdstun med hester, whatever suits your fancy. Disse får man forresten også oppleve om man tar motorveien, så ikke akkurat noe eksklusivt bidrag fra #3, dette.

Kort oppsummert; min personlige favoritt er #2, men smaken er som baken (altså relativt sår etter noen dager frem og tilbake på disse veiene). Aller best blir opplevelsen uten sekk på ryggen
= problem løst!
God tur til alle det måtte gjelde! Og husk; Begynn aldri sykkelsesongen for tidlig (fritt etter Håvamål). Du vil ende opp med å se svært ukul ut.
Bevis #1 (dagens outfit)
Bevis #2. MÅ NEVNE AT DETTE VAR 12. MARS.  

 Pigerne


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar