fredag 25. januar 2013

Wind-wind situation

Jfr. Forrige innlegg, er det endelig ferie. Igjen.

Men det har vært spennende 3 uker. Jeg har nemlig planlagt og utviklet en vindmøllepark. En gruppe på 4 var vi som satte vi opp 23 turbinern på Nord Jylland. Ooog alt som hører med.
Vi regnet på energien. Vi brukte dataprogrammer til å beste plasseringen. Vi måtte passe på naturen, "neighbours and other preserved species". Ha kontroll på økonomien. Vi erigerte. Og penetrerte Som det så fint heter.

Det ligger mye bak en vindmøllepark og det er første gang jeg har innsett hvor mye hensyn som tas for at de skal påvirke naturen minst mulig, og være til så lite påvirkning på nabolaget som mulig.
Forskning viser at de som er naboer til en vindmøllepark generelt er mer åpne for vindenergi. #imby.

Danmark ønsker å være 100 prosent fornybare i produksjon av kraft til elektrisitet innen 2050 ( eller noe). Og da må de sette opp en god del nye parker, og ikke minst begynne å "pusse opp" de gamle. Personlig begynner jeg å få trua på at de kan klare det.

Det har vært spennende å jobbe med vind. Men etter tre uker ble det nå litt mye sistnevnte (jfr Ingrids kulde-innlegg), så jeg har taget avsted til en lunere plads. Win(d)!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar