torsdag 23. august 2012

København-Lyngby eller Lyngby-København?


Vi skal altså studere i København. Eller rettere sagt i "Storkøbenhavn". For DTU er ikke akkurat plassert i Indre By, men i Kongens Lyngby (forøvrig en veldig koselig forstad til København!).
Valget stod altså mellom å bo nærme universitetet og pendle til storbylivet, eller å ha Køben-køben rett utenfor døren og heller spandere på seg morgenkaffen på S-toget?

Som bloggnavnet tilsier, valgte vi det siste. Oh, så riktig!
Men så var det denne pendlingen til skolen. Og nå som købensykler er veldig trygt plassert i bakgården, tenkte vi teste sykkelveien til DTU, aka vår daglige pendlerute. (NB: ikke tro vi har tenkt å være  over-fornuftige Trondheims-siv.ing og anskaffe piggdekk, refleksvest og blinkende lys, slik at vi kunne ha syklet hele året rundt. Månedskort hos DSB skal anskaffes. Eller akkurat blinkende lys har vi, type dynamo såklart (les: miljøtips).)

Erika er klar til avspark i lyskrysset.


Mens sykkelruten ble plottet i Runkeeper var det bare å strappe på hjelmen (litt fornuftige Trondheims-siv.ing er vi, tross alt) og trå i vei. 30-45 min (ca 11 km) var forhåndstipset fra Google maps.

Oh well.

Åpenbart en DEL kløning da vi nærmet oss målet. Hadde ikke kart som dekket områdene nord for Nørrebro...
Totalt brukte vi én time og 18 minutter til admin-bygget på universitetet. Score.

Veien tilbake tok vi fra selve Lyngby, etter å ha gjort noen røverkøb på puter og tepper. Koseligere omgivelser, selv om vi heller ikke her klarte å holde stø kurs hele veien.


KONKLUSJON:
Å sykle hele veien til skolen kommer til å være ganske langt nede på listen over alternative reiseruter. Selv om vi hadde truffet 100% på retningene, er det fortsatt snakk om relativt kjedelige strekk med tråkking i akkurat litt for bratte bakker for hva "bedstemorcyklerne" våre takler. Det mest spennende på turen var da Ingrid syklet over en padde :O


Pigerne


5 kommentarer:

  1. Hei. Akter å studere ingeniør i bygningsdesign ved DTU nå til høsten, og drar med meg en kompis som vil studere ved CBS. Nileser derfor bloggen deres i disse dager med mål om å samle mest mulig tips før den store avgjørelsen skal tas i midten av Mars. Hører forøvrig til NTNU per dags dato jeg også, gøy å se at flere herfra velger DTU.

    Jeg har et par spørsmål jeg ville satt pris på å få besvart av noen med førstehånds-erfaring, da spesielt med tanke på dilemmaet beskrevet i blogginnlegget ovenfor. Finner dere pendlingen problematisk, da med tanke på tid og økonomi? Kunne dere beskrevet deres mest vanlige skolerute for meg, med metro/buss og det som måtte høre til? Jeg tenker nemlig også å bosette meg i byen-byen, og lurer på hvilke områder som kan være fordelaktige med DTU i baktankene.

    Til sist vil jeg bare si at bloggen deres er til stor hjelp for Køben-jomfruer som meg selv. Louisiana skal most def sjekkes ut :-)

    Sondre

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, Sondre!
      Kjempebra at bloggen er til hjelp og inspirasjon. Det er hyggelig å høre:)

      Når det kommer til pendling, har vi aldri angret på at vi valgte å bo i København by! Campus er på landet, for å si det rett ut. Og Lyngby ligger imellom, hverken rett ved skolen eller i Kbh. Men det virker som om det ikke er aktuelt for deg uansett, spesielt hvis vennen din skal på CBS.
      Tiden vi bruker fra Nørrebro med kollektivtrafikk er omtrent en 30-40 minutter, dør til dør. Ellers går det busser fra Nørreport (i sentrum/Indre By) til skolen. Disse går via Østerbro, og i rushtiden går de veldig ofte. Det er mange alternative ruter avhengig av hva man liker best og hvor man bor; S-tog til Lyngby og buss videre er også et alternativ. Problemet med kollektivtilbudet generelt i København er at det er dyrt (ingen studentrabatt..!) og det er litt kronglete å finne ut av sone-systemet. Men sykling er absolutt en mulighet, og for oss tar det omtrent like lang tid som å reise kollektivt. Men vindforholdene gjør at vi synes kollektivtilbudet er verdt pengene ;)
      Vi har venner som bor på Østerbro, Frederiksberg, Vesterbro og i Nyhavn. Reisetiden er definitivt kortest fra Østerbro, men alle får det til å fungere. Å bo på Amager/sør i sentrum bør du utelukke rimelig kjapt. Reien gjennom sentrum er det best å unngå!

      Dessuten vil vi føye til at DTU er et kjempebra universitet, og du kommer ikke til å angre på et opphold/studie her!
      Ikke nøl med å spørre om mer :)

      Slett
  2. Hei og takk for svar!
    Dere har helt rett, ville nok blitt vanskelig å slepe med seg kompisen til Lyngby ;)

    Takk for informasjon, enormt behjelpelig! Jeg ser dere er på utveksling, vil det si at dere drar fra København nå til sommeren? (Les: vil det si at dere forlater en leilighet for 2 personer?) :-)

    Sondre

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei igjen!
      Det stemmer at vi er på utveksling dette året, så 1. juli blir vår leilighet forsåvidt ledig, men den er ikke noe jeg vil anbefale til noen, egentlig! Vi bytter på å sove på stuen, for å si det sånn... Men et godt tips er å legge inn annonse (altså for dere selv som leietagere) på boligportal.dk og dba.dk. Det var sånn vi fikk napp! Vær ute i god tid, og vær forberedt på at boligstandarden i Kbh er generelt lavere enn i Norge. Står det ikke noe om "brus" i annonsen, er det sannsynligvis ikke dusj i leiligheten, bare for å ta et eksempel.

      Lykke til!

      Slett
  3. Hei!
    Da var vi begge kommet inn i København, yay! Har dere noen dere kjenner som er på jakt etter leietakere? Har forstått det slik at boligjakt i København er lettere sagt enn gjort, så vi tar imot alle tips vi kan få. :-)

    Sondre

    SvarSlett